Blog

Çeki Demiri Ankara

Çeki Demiri Ankara

Çeki Demiri Ankara

Motorlu araçların çekilmesine yardımcı olacak çeki demiri Ankara pek çok firma tarafından imal edilmektedir. Firmamız tarafından motorlu araç şartnamelerinde araçta bu parçanın olması gerekiyor ise kesinlikle bu parçanın takılması gerekmektedir. Şayet römork 750 kilogramı aşıyor ise Karayolları Trafik Yönetmeliği kapsamında plaka ve ruhsat alınması gerekmektedir. Ayrıca kullanıcı ehliyetinin de buna uygun olması gerekiyor. Bu demirlerin montajı da son derece kolaydır. Bu demirin kullanılıyor olması araca herhangi bir zarar vermemektedir. Mekanik ve elektrik bir bağlantı ile montaj gerekir. Bu parçaların yetkili servisler tarafından montajının takılması gerekmektedir. Şayet kusursuz bir şekilde monte edilmiş ise güven arz eder.

Çeki Demiri Ankara Fiyatları

Çeki demiri Ankara fiyatları firmaya ve üretilen malzeme kalitesine göre farklılık göstermektedir. Avrupa birliği standartları dâhilinde EC94/20 standartları dâhilinde üretilmiş olması ve üretici bayılar tarafından gerekli şartlara uygun şekilde montajının yapılması gerekmektedir. Ayrıca her aracın modeline uygun olacak çeki demiri de farklı modellerden oluşmaktadır. Sabit ve hareketli topuzlu olarak iki farklı modeli bulunan bu demirler atv, motosiklet, tekne gibi araçların taşınması için de monte edilmektedir. Çeki demiri Ankara fiyatları için hemen firmamız ile iletişime geçerek fiyat bilgisi alabilirsiniz. Modellere göre fiyatlar farklılık göstermektedir.

Çeki Demiri Nedir?

Çeki demiri nedir sorusunun cevabı merak edilmektedir. Bu parça metal bir kanca gibi görünmektedir. Kendi başına hareket kabiliyeti olan ve aynı zamanda motorlu taşıtların çekilmesine yardımcı olacak bir parçadır. Bağlantıyı sağlamakla görevli olan bu parça piyasada farklı isimler ile anılmaktadır. Römork kancası ya da çeki kancası olarak da bilinen bu çeki demiri nedir sorusunun cevabını verdikten sonra araçlar üzerinde bulunup bulunmadığından da söz edelim. Araçların bazılarına henüz üretim aşamasında monte edilmektedir. Ayrıca bazı araçlarda gözle görülür bir noktada bu demir parçası görünür bir yerde olmaktadır. Bazı araçlarda ise görünmeyen bir noktada ve tamponun alt kısmında yer alabilmektedir. Şayet bu parça araçta bulunmuyor ise sonradan ekstra karavan, römork gibi araçlara eklenmesi mümkün olmamaktadır.  

Çeki Demiri Bağlantısı Nasıl Yapılır?

Elektrik ve mekanik montajının doğru ve dikkatli yapılması son derece önemlidir. Metal bağlantısı parçası, parçanın arka tamponun alt kısmına ortalanması ve dikkatli bir şekilde montajlanmasıyla takılır. Mekanik bağlantının dönüş ve ağırlık testlerinin yapılması aksatılmamalıdır. Testin aksaması ilerleyen süreçlerde olası kaza risklerini artırabilir. Mekanik bağlantıyla birlikte elektrik bağlantısının da dikkatli bir şekilde yapılması önemlidir. Aynı şekilde sağ, sol ve sinyal kablolarının bağlantısı yapılırken kontrol edilmelidir.

 


scroll up