Blog

Çeki Demiri Ankara Fiyatları

Çeki Demiri Ankara Fiyatları

Çeki Demiri Ankara Fiyatları

Çeki Demiri Ankara Fiyatları

Çeki demiri Ankara fiyatları aracın modeline göre değişmektedir. Farklı amaçlarla kullanılabilen farklı araç modellerinde çeki demiri Ankara ürünleri oldukça önemlidir. Bu ürünler iş kolaylığı bazında ve aracın devamlılığını engelleyen problemlere karşılık olarak kullanılabilir. Bir kaza durumunda veya araç bir şekilde yere saplanmışsa çekiciye ihtiyacınız olabilir. Bu ürünün farklı ihtiyaçları karşılamak için kullanılabilecek birçok modeli bulunmaktadır. Çeki demirinin bir diğer kullanım alanı olarak aracın gücü yetmiyorsa treyler tarzını da kullanabilirsiniz. Farklı tasarımlardaki modeller kolaylıkla demonte edilebilmekte ve istenildiği gibi ön veya arkaya monte edilebilmektedir. Her biri görevine odaklanan farklı tipte fonksiyonel çeki demiri ile hayatınıza kolaylık katabilirsiniz. Sağlam bir dokuya ve renkli desenlere sahip bu ürünler, yüksek kaliteli ürünlerdir.

Çeki Demiri Ne Zaman Araca Monte Edilir?

Aracın özellikleri bir römork çekmesine izin veriyorsa, o araca bir çeki demiri Ankara takmak elbette mümkündür. Fakat bu yeterli değildir. 750 kilogramı aşan yükleri olan römorklar, Karayolları Kanununda belirtilen esaslara göre ruhsatlandırılmalı ve plaka ile donatılmalıdır. Bir diğer sorun da kullanıcının lisansının da bu duruma uygun olmasıdır. Bunun için sürücünün ehliyetle bu durumu kullanarak test edilip geçilmesi gerekir.

Çeki Demiri Nasıl Monte Edilir?

Çakı demirini takmak çok basit bir işlemdir. Çeki demiri takıldığında araç zarar görmeyecek ve herhangi bir nedenle çeki demirinin sökülmesi durumunda araç zarar görmeyecektir. Montaj elektrik ve mekanik bağlantılar gerektirir. Bu yüzden yetkili servis tarafından kurulmalıdır. Düzgün kurulmuş bir dümen sağlam ve güvenli olacaktır. Ayrıca çeki demiri Ankara için önceden izin alınması gerekmektedir. Bu işlem, öncelikle aracın teknik özelliklerinin kontrol edilmesini ve uygunluğunun değerlendirilmesini gerektirir. Bu yönetmeliğe göre ehliyet başvurusunda bulunabilirsiniz. Ayrıca başka bir aracı çekmek için geçerli bir sürücü belgesine de ihtiyacınız vardır. Bu durumda standart B sınıfı ehliyetten farklı olarak traktör gibi bir araç sınıfı olarak sınıflandırılır. Gerekli koşullar sağlanmışsa, çakı demirinin nasıl monte edileceğine ilişkin talimatlara bakılarak gerekli güvenlik adımları sağlanabilir. Ancak bunu kendiniz yaparsanız, aracın tamponlarına ve diğer parçalarına zarar verme riskiniz vardır. Bu durumda, güvenilir teknik hizmetleri dışarıdan temin etmek çok daha uygundur.

Çeki Demiri Hangi Arabalarda Vardır?

Çeki demiri Ankara ilinde kolaylıkla bulunabilmektedir. Bu ürünler arazi SUV'lerde ve kamyonetlerde bulunabilir. Çoğu marka, ilgili modeller için seçenek listesinde bir çeki demiri içerir. Bu ürünler elektriksel olarak bağlı/gizli veya sabit olabilir. Parçalar kanca seçeneği olmadan araca monte edilebilir. Bir araç çekebilen hemen hemen her araca takılabilir ve kullanılabilir.

Çeki Demiri Prosedürü Nedir?

Bazı araçlarda çeki demiri bulunmaz. Böyle bir aracın çeki demiri, Karayolları Kodu açısından aracın özelliklerine göre belirlenir. Aracın teknik özellikleri uygun olduğunu gösteriyorsa, bu araca bir çeki demiri takılabilir. Aynı zamanda çeki demirinin ruhsata dahil edilmesi zorunludur. Araç sahipleri, bu ruhsata sahip olmadıkları için para cezasına çarptırılabilir. Çeki demirinin varlığı çalışma kurallarını değiştirmez. Ancak treyler gibi araçların kaldırıma takılı olması durumunda bu araçlar için hız limitleri standart kurallara tabi değildir.

Çeki Demiri Standartları

Çeki demiri Ankara, Avrupa Birliği, EC94/20 standardını içeren bir sertifikaya sahip olmalı ve yetkili satıcı tarafından kurulmalıdır. Bu, araç ruhsatında ayrıntılı olarak belirtilmelidir. Her aracın model bilgisine göre uygun çeki demiri kullanılacaktır. Sabit ve hareketli olmak üzere iki tip çeki demiri vardır. Tekne, motosiklet veya ATV gibi bir aracınız varsa, araca bir çeki demiri bağlayabilir ve bu araçları ulaşım aracıyla güvenli ve kolay bir şekilde taşıyabilirsiniz.

Çeki Demiri Fiyatları

Her biri farklı tasarım ve uygulamaya sahip olan bir çeki demirinin fiyatı da genellikle kapasitesine bağlıdır. Çekilecek yükün boyutu ve modelin estetik yapısı göz önüne alındığında maliyeti yüksek olabilir. Bununla birlikte, birçok model için kolay ve uygun fiyatlı çeki demirleri bulmak mümkündür. Bazı modeller, ek stilistik estetik sunmadıkları için işiniz için gözle görülür ve çok daha ekonomiktirler. Bu açıdan çeki demiri Ankara fiyatları modele göre değişmektedir. Bundan dolayı net fiyat bilgisi ise firma ile iletişime geçmeniz gerekir. Bu sayede ihtiyacınız olan çeki demirine hızlı ve kolay bir şekilde ulaşabilirsiniz.


scroll up