Blog

Çeki Demiri Hangi Araçlara Takılabilir

Çeki Demiri Hangi Araçlara Takılabilir

Çeki Demiri Hangi Araçlara Takılabilir

Çeki Demiri Hangi Araçlara Takılabilir

Çeki demiri, römork ya da karavan bağlantısının bir diğer adıdır. En çok araştırılan konulardan biri olan çeki demiri hangi araçlara takılabilir sorusunun yanıtı şu şekilde verilebilir. Çeki demiri taktırma şartlarını taşıyan her araca takılabilir. Karavanla yolculuk etmeyi sevenler ya da römork çekmek için araçlara çeki demiri takılması gerekiyor. Bir aracın arkasına bağlanan ve motorsuz bir aracı çekmek için monte edilen çengeli andıran bir cisimdir. Eğer aracınızın arkasına çeki demiri taktırmak istiyorsanız çeki demirini aracınızın marka ve modelinin yanı sıra çekmeyi planladığınız karavan ya da römorkun yük kapasitesine göre çeki demirinizi seçmelisiniz.

Çeki Demiri Nasıl Takılır?

Çeki demiri, aracınıza taktırmanız için aracınızın marka ve model bilgisi ve çekeceğiniz motorsuz diğer aracın (karavan veya römork) yük kapasitesine göre seçilmesi önemlidir. Bunun yanı sıra aracınıza taktıracağınız çeki demirlerinde mutlaka ECER55 belgesi olması zorundur. Bu belgesi olmayan çeki demirlerinin araç ruhsatına tescil edilmesi mümkün olmamaktadır. Ayrıca çeki demirinin montajı mutlaka yetkili servisler aracılığı ile profesyonel kişiler tarafından yapılması gerekmektedir. Ruhsat tescili için "TSE Montaj Uyumluluk Raporu” doldurulmalıdır. Bu rapor, yetkili servis tarafından doldurulmaktadır. TSE araç kontrol merkezinden randevu alınır. Çeki demirinin projesi onaylatılır. Onay işleminden sonra en yakın İlçe Trafik Tescil Merkezinde çeki demirinin ruhsata işlenme işlemleri yaptırılır. Projenin oluşturulabilmesi için bu işi yapan firmalardan destek almalısınız. Araca taktırdığınız çeki demirinin 30 gün içinde tescilinin yapılması zorunludur. Bu işlem yapılmadığında cezai işlem uygulanabilir.

Çeki Demiri Projesi İçin Gerekli Belgeler

Çeki demiri taktırmak isteyenlerin çeki demiri projesi yaptırması gerekiyor. Çeki demiri projesi için gerekli belgelerin listesini aşağıda bulabilirsiniz.

  • Araç uygunluk belgesi
  • Aracın ruhsatı
  • Çeki demirinin resimleri. Araç üstünde olmalı ve ECE R55 belgesi fotoğraflarda gözükmelidir.
  • Çeki demiri ve montaj faturası
  • Çeki demiri montaj kılavuzu
  • Çeki demiri kalite belgesi ve gümrük beyannameleri.
  • 750 kg altı araçlar için ruhsat ve plaka gerekmiyor.

Çeki demiri montajı fiyatlarının ne kadar olduğunu merak edenler için hemen belirtelim fiyatlandırmayı yetkili servislerden öğrenmeniz gerekiyor.

 

 

 


scroll up