Blog

Çeki Demiri Maliyeti Nedir?

Çeki Demiri Maliyeti Nedir?

Çeki Demiri Maliyeti Nedir?

Çeki Demiri Maliyeti Nedir?


Çeki demiri tipleri kullanılacak araç cinsine ve çekilecek yük kapasitesine bağlı olarak değişiklik göstermektedir. Ayrıca belirlenen standartlar gereği Amerikan Standardı çeki demirleri ve Avrupa Standardı çeki demirleri gibi farklı standartlarda çeki demirleri bulunmaktadır.

Çeki demirlerinin sabit kancalı ve sökülebilir kancalı olanları vardır. Ayrıca çeki sistemlerinin kaplin sistemli ve pimli sistemli daha çok ağır işler için kullanılan tipte olanları mevcuttur. Pimli ve kaplinli sistemleri birleştiren çeki sistemlerine çift amaçlı çeki demiri ismi verilmiştir. Tüm bu farklılıklar bu ürünlerin fiyatının belirlenmesinde önem teşkil etmektedir.

Çeki demirinin montajının yanında çekici araç ile römork arasında elektrik aktarımını sağlayan bağlantı noktalarının montajı da yapılmaktadır. Montajı yapılacak elektrik aktarım parçalarının ve tesisatının kapasitesi çeki demirinin montajının yanında kullanıcıya maliyet olarak yansımaktadır. Bu ürünün maliyeti montaj, montajı yapılacak çeki demirinin tipi, kullanılacak elektrik ekipmanlarının tipi ve kapasitesine bağlı olarak değişiklik göstermektedir.



Çeki Demiri Nasıl Takılır?



Çeki demiri takılacak aracın teknik şartnamesinde römork çekemeyeceği belirtilmediyse, çeki demiri taktırma süreci çekilecek römorkun ve çekici aracın cinsine bağlı olarak uygun tipte çeki demirinin tespiti ile başlar. Montajının ruhsata işlenebilmesi için projelendirmesinin yapılmış olması gereklidir. Montajı yapan servisin TSE tarafından yetkilendirilmiş servis olması önemlidir.

Araç uygunluğu ve montajı yapılacak çeki demirinin gerekli standartlarda olduğunu gösteren belgeler mevcutsa bu ürünün montajı oldukça kolay bir işlemdir ve araca zarar vermemektedir. Ayrıca montajı yapılan çeki demirinin sökülmesi esnasında araca hiçbir zarar verilmemektedir. Montajı, montaj talimatlarında belirtildiği şekilde, genellikle arka tampon sökülerek araç üreticisinin çeki demiri montajı için tasarladığı montaj bölgesine yapılır. Ayrıca çekici araç ve çekilecek römork arasında elektrik aktarımı amacıyla kullanılan bağlantı noktalarının montajı yapılmaktadır. Aracın akü kapasitesi uygun elektrik aktarım ekipmanlarının seçiminde belirleyici bir durumdur.

Çeki Demiri Takan Yerler İletişim


Çeki demiri takan yerlerin iletişim bilgileri araştırması yapılırken montajı yapacak servisin TSE tarafından yetkilendirilmiş olması ve proje çizim hizmeti veriyor oluşu çeki demirinin ruhsata işlenme sürecinde önemli rol oynamaktadır.


scroll up